Masser af Oscar nomineringer til Netflix

I dag blev det nominerede til dette års anderledes udgave af Oscar afsløret. Set med danske briller er den helt store historie naturligvis Druk. Filmen ee helt som ventet nomineret til bedste internationale film (altså ikke engelsksproget). Derudover er Thomas Vinterberg noget mere overraskende nomineret til bedste instruktør, hvor han blandt andre er oppe mod David Fincher.

Det er naturligvis længe siden at Netflix er blevet bredt accepteret som en vigtig spiller, ikke bare inden for serier men også når det kommer til film. I år er Netflix igen stærkt repræsenteret. Det sker ikke mindst i form af Mank og The Trial of the Chigaco 7, hvor sidstnævnte meget apropos er nomineret til 7 Oscars. Filmen er både skrevet og instrueret af Aaron Sorkin (der dog lige overraskende ikke er nomineret for netop instruktionen).

Mank der er instrueret af David Fincher (som også instruerede blandt andre har instrueret The Social Network, hvor Aaron Skin skrev manuskript), er nomineret til intet mindre end 10 Oscars, blandt andet for bedste film, bedste instruktion, bedste mandlige hovedrolle (Gary Oldman). Manuskriptet til filmen er skrevet nu afdøde Jack Fincher, der som navnet også antyder det, var David Finchers far. Så skulle han vinde, er der uden tvivl en følelsesladet takketale på vej.

Sacha Baron Cohn er nomineret for bedste mandlige birolle i The Trial of the Chigaco 7. Derudover er han også nomineret for bedste manuskript til Borat (Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan). Der som nogen nok kan huske kom direkte på Amazon Prime.

Alle de nominerede kan ses her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *