Slut med at dele adgang til Netflix

Der findes nok ikke mange, der ikke er klar over at det er ulovligt. Alligevel er der rigtig mange der gør det. Deler deres adgang til en streamingtjenester med venner eller familie. Det giver lidt sig selv, at man kan spare penge, hvis man deler adgangen mellem to eller flere personer. Det giver dog også sig selv, at det naturligvis er i strid med Netflix retningslinjer for brug af deres tjeneste.

Som nævnt er der alligevel mange der gør det, ikke kun med Netflix med også andre streamingtjenester. Nogen har været gode til at sætte begrænsninger på, så man ikke har kunne se flere ad gangen på forskellige lokationer. Der er dog også mange steder, hvor man rimelig uproblematisk kan dele sin adgang. Hvis man helt uproblematisk kan gøre det, er der givetvis også færre der tænker over, at det rent faktisk ikke er i orden.

Netflix er ikke overraskede træt af, at mange benytte deres tjeneste uden at betale for det. De vil derfor gøre op med fænomenet og sætte en stopper for de ulovlige gratister.

Fremover vil man blive mødt af en meddelelse, hvis man bruger Netflix et sted, hvor der ikke er registeret en bruger. Meddelelsen lyder noget i retning af “Hvis du ikke bor sammen med ejeren af denne konto, har du brug for din egen konto for fortsat at se med.” Der vil komme sammen med muligheden for at tilmelde sig Netflix med det samme. Håbet er naturligvis at mange til gøre dette, og Netflix dermed kan få endnu flere betalende brugere.

Netflix har ikke selv meldt ud, hvor mange de rent faktisk mener ser med uden at betale for det, men det skal givetvis tælles på flere millioner hænder. Skulle der “pludselig” komme mange millioner nye kunder, vil det også gavne de eksisterende brugere (såvel som aktionærerne), da en stor del af pengene går til at sikre sig rettighederne til nye film og serier såvel som egenproduktioner.

Tidligere har der i film og tv branchen været meget fokus på pirateri og ulovlige kopier, og selvom der er mange der ikke anser dette som det samme, er det ikke desto mindre lige præcis hvad det er. Man tilegner sig adgang til noget uden at betale den rette pris for det. Så det virker som det helt rigtige træk fra Netflix side. I alle tilfælde er der nok større sandsynlighed for at de får flere kunder ud af det, end at dem der deler løber skrigende bort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *