De bedste serier lige nu med én sæson

Det kan godt være at corona er træls, det samme er nedlukningen af samfundet, og det er meget begrænset hvad vi kan give os til. En af de ting vi dog med god samvittighed kan kaste os over er serier. Der kommer næppe bedre muligheder for at binge watche serier, end der er lige nu. Hvor der kun er en enkelt sæson Så det helt store spørgsmål er naturligvis, hvad man skal kaste sig over. Det kommer vi med nogle gode bud på lige nu. Alle serierne her er af nyere dato, hvis du hellere vil kaste dig over klassikerne, så har vi også en guide på vej med de 100 bedste serier.

Your Honor (HBO)

Den første anbefaling er så højaktuel, at den stadig er i gang i skrivende stund. Your Honor, der kan ses på HBO har Bryan Cranston i hovedrollen som dommeren i New Orleans, Michael Desiatio. Hans søn kører ved et uheld en anden ung mand ihjel. I panik flygter han fra stedet. Som om det ikke var slemt nok, viser det sig at den unge mand er søn af byens mest berygtede gangster Jimmy Baxter (Michael Stuhlbarg). I stedet for at melde sig, for faderen overtalt sin søn til, at de skal dække ulykken, da det ellers vil ende glat – om det så går lige efter planen, kan du jo prøve at gætte dig til. Serien er skrevet af Peter Moffat, der også var med til at skrive den forrygende The Night Of, der ligeledes kan ses på HBO. Serien består af 10 afsnit, og i skrivende stund kan de ni første ses.

Dronninggambit (Netflix)

Kan en serie om en ung pige, der er børnehjem, hvor hun lærer at spille skat af pedellen i kælderen og bliver en af verdens førende indenfor spillet være fremragende? Man skulle måske ikke tro det ud fra præmissen. Ikke desto mindre er det lige præcis hvad der er tilfældet med serien The Queens Gambit, eller Dronninggambit, der kan ses på Netflix, og som har Anya Taylor Joy i hovedrollen som Beth Harmon, der sætter alle til vægs i den ellers meget mandsdomineret skatelite. Mange vil måske være lidt skeptiske omkring serien ud fra handlingen, men man bør unde sig selv, at give den chancen – der er ikke mange der har fortrudt det.

Lupin (Netflix)

Lupin handler om Assane Diop (Omar Sy), hvis far blev beskyldt for en forbrydelse han ikke begik og døde. 25 år senere, er Assane fast besluttet på at hævne sin far i et storslået kup. Lupin er et af de mest strålende eksempler på, at serier ikke behøver være engelsk-sproget for at få et stort publikum, hvis historien bare er god nok. Omar Sy, slog internationalt igennem da han spillede en af de to hovedroller i den smukke De Urørlige fra 2011. Han er forrygende i rollen som mestertyven.

The undoing (HBO)

Susanne Bier har instruret serien, der er skabt af David E Kelley. Rollelisten består blandt andre af Hugh Grant, Nicole Kidman, Donald Sutherland m.fl. Grace’s (Kidman) umiddelbart perfekte liv lider et alvorligt knæk, da hendes mand, børnelægen, bliver arresteret for mordet på Elena, en mor til en af sønnens klassekammerater, men hvem har egentlig begået forbrydelsen, og hvor godt kender Grace sin mand?

Normale Mennesker (DR TV).

Normal People kan ses ganske gratis på DR TV, og det er der mange gode grunde til at gøre. Den bedste er naturligvis, at det ganske enkelt er en rigtig rigtig god og vedkommende serie. Normal People er baseret på Sally Rooneys bog af samme navn, der udkom for et par år siden. I den irske serie følger vi Marianne og Connell op gennem deres ungdoms år, og hvordan deres liv udvikler sig sammen og hver for sig. Det er en serie fyldt med følelser, kærlighed, sex og masser af helt forrygende skuespil fra Daisy Edgar-Jones og Paul Mescal, der spiller de to hovedroller.

Ted Lasso (Apple Tv+)

Jason Sudeikis spiller titel og hovedrollen som Ted Lasso, en amerikanske fodbold træner, der kommer til England, hvor han skal træne Premier League holdet Richmond (hvordan de så ellers er kommet i Premier League). Det er naturligvis ikke gnidningsfrit at gå fra en sportsgren til en anden, og der er da også nogle forskellige grunde til at han er blevet ansat i traditionsklubben. Det er ikke en serie, der går over i historien og vil blive husket i årtier. Men den er hjertevarm og underholdende og uforpligtende, men giver stadig plads til et par gode grin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *