Flere film og serier på vej om GameStop aktien

Hvis man går tilbage til 2020, var der nok ikke mange der havde hørt om GameStop aktien. Hvis man gamer en smule kender man uden tvivl butikkerne, der indtil for kort tid siden var at finde i mange større danske byer. Butikkerne er dog lukket, da fysiske spil ikke længere er det der sælges mest af. Af samme grund var der heller ikke mange, der havde den store tiltro til GameStock aktien. Der var da heller ikke ligefrem en af de aktier der rev flest overskrifter i diverse medier – men det ændrede sig i den grad.

Når der ikke er tiltro til en aktie, er der nogle der kan finde på at “shorte” det. Uden at blive teknisk, går går det ganske enkelt ud på, at man “investerer i” at aktien skal falde. Så hvis man tror at en given aktie til falde, kan man shorte den. Der findes naturligvis ikke sådanne antiaktier, så når man shorter låner man faktisk en aktie. Problemet er så, at hvis den aktie mod forventning så stiger, så har man balladen. Den ballade kom en større amerikansk hedgefond til at mærke. De havde skortet aktien i stor stil for mange millioner dollars.

Det skulle vise sig at blive et valgt der kom til at koste dem milliarder og skabe overskrifter verden over. På det populære site Reddit, sad der nemlig nogle, som mente noget andet. De mente at disse Hedgefonde skulle straffes for deres handlinger, og ville starte en revolution. I en tråd kaldet WallStreet Bets opfordrede de til at alle begyndte at købe GameStock aktier, hvilket så ville presse prisen op. Og det gjorde den.. aktien steg på ganske kort tid med omkring 300%, og mens nogle tjente styrtende med penge på dette, var der andre (ikke mindste professionelle fonde) der tabte milliarder. Det fik mange, ikke mindst unge mennesker, verden over til at købe aktien. Nogen nåede opturen og tjente masser af penge. Mange købte på toppen uden at ane hvad de lavede og tabte styrtende med penge. Det rystede branchen og skabe overskrifter verden over. Det viste nemlig hvor lidt der egentlig skal til at gøre aktiemarkedet usikkert, hvis der er nok små der går sammen.

Manden der satte gang i det hele, har efterfølgende vist sig, ikke bare at være en god GameStop fan med hjertet på det rigtige sted, men en professionel børshandler der havde aktien, og har naturligvis tjent mange mange penge på det “lille” stunt. Den slags kaldes kursmanipulation, og er ulovligt. Selvom det egentlig var en lille ting, så havde det store konsekvenser og har skabt overskrifter i hele verden. Man kunne næsten sige, at det mindede om en film, og der er da også op til flere på vej, ligesom der også er serier på vej, også selvom det alt sammen er noget der er foregået inden for de sidste måneder.

Netflix arbejder på et projekt omkring GameStop som spillefilm, derbliver skrevet af Mark Boal (der også skrev den Oscar vindende The Hurt Locker), og har Noah Centineo i hovedrollen.

Derudover arbejder Netflix også på en dokumentarserie, der endnu ikke har fået et navn, men som allerede er i produktion. Serien handler i høj grad om, hvordan det at handler aktier nærmest er blevet gamificeret, og noget som alle kan kaste sig over, uden at have nogen viden om det. Dette åbner muligheder, men bestemt også risici.

HBO arbejder på en film, der bliver produceret af Jason Blum og Andrew Ross Sorkin, hvor sidstnævnt er en af hovedmændene bag en anden HBO serie, Billions. Det er da også svært at komme i tanke om et bedre match.

Jaime Rogozinski der er manden bag Wallstreet Bets på Reddit, har solgt rettighederne til sin livshistorie til RatPack Entertainment, der er ejet af instruktøren og produceren Brett Ratner. De er i gang med at finde forfattere i øjeblikket. Hvor det projekt ender henne vides endnu ikke. Man Apple TV+ eller Amazon kunne naturligvis være muligheder.

Der er flere andre projketer i støbeskeen, og vi kommer uden tvivl til at se utrolig mange film og serier inden for det kommende års tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *