Spotify taber stadig styrtende med penge

Selvom Spotify uden sammenligning er verdens største streamingtjeneste, så kniber det gevaldigt med at lave denne omsætning om til et overskud. Med 345 millioner månedlige brugere har de haft en stigning på 27% i forhold til året før. Dette tal er meget højt, og er næsten 150 millioner mere flere end Netflix – der er dog en meget stor forskel på de to tjenester. For hvor man ved Netflix skal betale ved kasse 1, hvis man vil se, så kan man som bekendt også høre gratis med på Spotify, hvis man er ok med blive belemret med reklamer.

Antallet af betalende månedlige brugere er således på under det halve. De tjener ikke lige så meget på gratisterne i annonceindtægt, som de gør på de betalende brugere, og derfor løber det altså langt fra rundt. De håber på at nå mere end 400 millioner brugere i år, og forventer tallet af betalende brugere kommer op i nærheden af 180 millioner. Så på betalende brugere, er Netflix rent faktisk markant større, med mere end 200 millioner.

En anden forskel er evnen til at tjene penge – denne evne besidder Spotify nemlig ikke. De har tabt penge siden de blev sat i verden, og 2020 forventes at give et samlet underskud på mellem 200 og 300 millioner euro, altså lige godt 2 milliarder kroner. Dette er til trods for at de omsætter for omkring 9 milliarder dollars. Så selvom kunstnere verden over beklager sig over lave betalinger fra Spotify, så er det langt fra nogen guldrandet forretning – på nuværende tidspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *