Netflix

Når det kommer til Streaming af film, serier, comedy, dokumentarer og meget andet, er det ganske enkelt. Selvom der er masser af konkurrenter på markedet, og der hele tiden kommer nye til, er der ingen over og ingen ved siden af Netflix. På verdensplan er der mere end 200 millioner brugere af tjenesten. Det er mere end dobbelt så mange som Disney+ (der dog også kun har været på banen i et lille års tid).

Netflix har det største udvalg, og har tusindvis af eksklusive serier og film, som man ganske enkelt ikke finder andre steder. Blandt grundstenene for Netflix succes finder man, at de var de første der for alvor blev globale. Originale produktioner som House of Cards, Orange is the New Black og lignende fik mange millioner til at tilmelde sig og prøve hvad det der streaming nu var for noget. Siden da er det mildest talt gået stærkt og der kommer hver år mange nye originale produktioner, hvor mange af em er blevet gigantiske succeser.

De laver også mange lokale og geografiske produkter, hvor det i Danmark eksempelvis er blevet til The Rain og flere andre.

Det startede med serier og film som de sikrede sig rettighederne til, men i takt med at Netflix er vokset sig større og større, er deres ambitioner gjort det samme. Således begyndte de tilbage i 2015 selv at producere film, hvor Beasts of a Nation blev startskuddet til hvad der skulle blive en meget stor satsning. Filmen blev velmodtaget og Idris Elba blev nomineret til en Golden Globe for hans rolle i filmen.

Siden er der kommet en meget lang række film, hvor nogle af dem der virkelig skiller sig ud er film som: Roma, der fik 10 Oscar nomineringer, Mowgli der havde kostet omkring en milliard at lave, og ikke mindst Martin Scorseses The Irishman med blandt andre Robert DeNiro, Al Pacino, og Joe Pesci. At Martin Scorsese ville lave en film direkte til streaming, er blandt de største blåstemplinger der findes.

I den senere tid har Netflix fået en voldsom konkurrence fra Disney+, der som bekendt virkelig har nogle store muskler at spille med, da de både ejer superhelteuniverser, Star Wars rettighederne udover Disney og Pixar. Alligevel er der ikke meget der tyder på, at Netflix er i fare for at blive overtaget som den største spiller på markedet i en nær fremtid.